Sztrapek Mónika

A megtanult módszereket saját bőrömön alkalmazva, megtapasztaltam áldásos hatásaikat,
majd ezeket magamban összerakva létrehoztam egy új rendszert,
amivel mindig az Egészet figyelembe véve gyengéd,
ám rendkívül hatásos terápiát alkalmazva gyógyítok,
úgy hogy az eszközöket és módszereket működési elvükkel együtt megtanítom,
hogy bármikor, nélkülem is használhatóvá váljanak, öngyógyító terápiaként.

Évekig dolgoztam egy kereskedelmi cégnél, mint értékesítési és logisztikai koordinátor. Ismerem a kereskedelem és multinacionális cégek buktatóit. Kerestem az utamat, kerestem magam. Az aikidót gyakorolva jutottam el A tankapuja buddhista főiskolára. Itt találkoztam először a meditációval.

Egyre súlyosbodó asztmám, pánikbetegséggel párosuló depresszióm miatt kerestem fel a homeopata Horváth Katalint, aki sokat javított egészségügyi állapotomon. Az ő révén kedveltem meg ezt a gyógymódot, melyhez azóta, időről időre mindig visszatérek. A felismerés, hogy a homeopátia nem csak a tüneteket kezeli, vitt az alternatív gyógyászat irányába.

2004 óta foglalkozom természetgyógyászattal. Az alternatív, komplementer medicinát használó orvosoknak, természetgyógyászoknak köszönhetően a természetgyógyászat tárháza és hatékonysága azonnal magával ragadott. Az érdekesség az, hogy amit tanultam, tanáraim azt használták rajtam, egészségem és közérzetem javítására, így saját bőrömön tapasztalhattam meg a gyógymódok erejét. Tudni akartam, mi az, ami ekkora eredményeket ér el egészségem javulásában.

Párhuzamosan a talpreflexológiával és a kineziológiával ismerkedtem meg először, majd gyakorlati tanulmányaim megkezdése után rögtön elkezdtem kezeléseket végezni barátaim és kollégáim körében, akik pozitívan reagálták le a kezeléseket.

Tudásszomjam és fejlődési vágyam tovább vitt a jóga útjára, ahol önismeretet és tudatosságot gyakorolhattam. Mára képzett jógaoktatóvá váltam. A jógát beépítettem a mindennapi életembe. Végzett meditációoktatóként a terápia során a hozzám fordulókkal közösen vezetett relaxációs és meditációs gyakorlatokat végzünk, mellyel megnöveljük az oldás hatékonyságát.

A betegség, a fájdalom egy jelzés, mely a betegség eredetére hívja fel a figyelmet. Ha a betegség mögé nézünk, kielemezzük és megértjük működései mechanizmusait, nagy eséllyel szűnik meg a fájdalom, betegség, kellemetlen tünet, mert megszűnik a kiváltó ok is. Célzottan használom a kombinált rendszert a betegség eredeténél megragadva a problémát, és onnan gyökerestül távolítom el a kiváltó okot.

Az idő múlásával észrevettem, hogy az érintésem hatására az emberek ellazulnak, és gondjaik szertefoszlanak, ezért a shiatsu és a kranioszakrális terápia elemeit is beépítettem a kezelésbe. Szakmai tudásom mellett érzékenységem, és intuícióm segít a betegekre ráhangolódni, és problémájukkal kapcsolatosan a legmegfelelőbb eljárást kiválasztani. A megtanult módszereket saját bőrömön alkalmazva, megtapasztaltam áldásos hatásaikat, majd ezeket magamban összerakva létrehoztam egy új rendszert, amivel mindig az Egészet figyelembe véve gyengéd, ám rendkívül hatásos terápiát alkalmazva gyógyítok, úgy hogy az eszközöket és módszereket működési elvükkel együtt megtanítom, hogy bármikor, nélkülem is használhatóvá váljanak, öngyógyító terápiaként.

Legújabb szerelmem az életet megmagyarázó és leegyszerűsítő Ajurvéda. Rendkívül logikus, ember barát megoldásokat ad, melyeket a hétköznapi életben is meg lehet valósítani.

Az életem célja, hogy ezt a tudást átadjam az embereknek!
Szeretettel várom egyénre szabott terápiáimra!

Sztrapek Mónika
Természetgyógyász kineziológus, shiatsu gyógyász, jóga tanárnő