Élet pajzsmirigy megbetegedés után

Sokféle pajzsmirigy megbetegés van. A legtöbb esetben egy gyulladásos folyamat eredményéről beszélhetünk.

A pajzsmirigy alul működést az esetek nagy százalékában megelőzi egy pajzsmirigy túlműködés. Mivel rohanó korban élünk, ezért sokszor a pajzsmirigy túlműködés egy kedvező testi alkalmazkodás az adott helyzethez. Talán még élvezzük is hatásait, hisz rengeteg mindent meg tudunk csinálni, tevékenyek vagyunk. Másik nézőpontból viszont nyughatatlanok, nem tudunk leülni, pihenni. Hosszabban, mélyen aludni, töltekezni szinte lehetetlen. Éjszakázások és mindent is csinálunk, csak megállni ne kelljen.

Ez azonban kimerüléshez, a raktárakban tárolt energia felemésztéséhez vezet.

A pajzsmirigy alul működés esetén a koleszterin szint biztosan kiugrik a vérképben, és a kortizol termelődése is felborul. Elalvási nehézségek, és fáradt ébredés veszi kezdetét, amit egy egész napos lomhaság követ.

Ha Te nem, majd a tested megálljt parancsol. Egyre lassabb, fáradtabb és lomhább lesz. A mai ember, nem hajlandó a jeleket venni és tovább fárasztja magát. A bélrendszer, és az emésztés felborult, átszivárgó bélszindróma alakul ki, és enyhe vagy erősebb bélgyulladás. Valójában ez az oka a pajzsmirigy problémáknak.

Van az alul működésnek egy speciális vállfaja, ez a Hashimoto, az autoimmun pajzsmirigy alul működés. Az emésztés itt is kulcs fontosságú.

Itt említsük meg az agy-bél tengely jelentőségét. A bélben és az agyban lévő hormonok azonosak. Tehát emésztésünk befolyásolja hangulatunkat, és a hangulatunk befolyásolja az emésztésünk minőségét.
Depresszió, pánik betegség? Lehet pajzsmirigy, emésztés eredetű is!

Szélsőséges esetekben muszály a pajzsmirigyet eltávolítani, és állandó pajzsmirigy hormon pótlást írnak elő. A kiváltó okok itt sincsenek megoldva, és bár pajzsmirigyet újra gyártani nem tudok, mégis a Pajzsmirigy jógaterápia tanfolyam ilyen esetekben is ajánlott.

Hogy mit lehet tenni, és hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani, erre ad választ a Pajzsmirigy jógaterápia tanfolyam.
Személyesen: https://kinezjoga.hu/pajzsmirigy-jogaterapia/
Online: https://kinezjoga.hu/pajzsmirigy-jogaterapia-online/

Próbáltad már a shiatsu gyógyászatot? Kezelhető vele a bélgyulladás és a testben lévő feszültségek kivezethetőek.

Szeretettel
Sztrapek Mónika

Következő cikk olvasása: Meg lehet gyógyulni pajzsmirigy betegségből?

Több cikket szeretnék olvasni, az új tudás anyagok is érdekelnek. Feliratkozom hírlevélre!