Szeptember a gyomor hónapja

 

Tekintsük át a gyomor lelki vetületeit.

Kezdjük azzal, hogy a gyomor a föld elemhez tartozik. A föld elem diszharmóniája, és egyensúlyának felborulás a gyomor legyengüléséhez, megbetegedéséhez vezethet.

A föld elemnek a túlhasználásakor szellemileg lefáradunk, ilyenkor fejfájás keletkezhet.

Föld elem felborult működése esetén:
– Nem tud elfogadni, és állandóan ad. Hiányállapotból kifolyólag segít állandóan.
– Annyi mindent magába vesz, hogy többet már nem tud.

Diszharmónia esetén külső, kifele irányuló figyelemmel próbálja a hiányt, a szükségletet enyhíteni.

Amennyiben fizikális hiány jelenik meg a testben, és a tudatosság hiányzik, szellemi szinten próbálom meg pótolni, vagyis információt halmozik fel.

Ha központban vagyok, akkor képes vagyok befogadni és nem érzem magam kevesebbnek, ha adok.

Befogadok, kapok… adok.

Ezek a folyamatok az év bármelyik szakában jellemzőek lehetnek ránk, szeptemben csupán az a különbség, hogy hatékonyabban tudjuk regenerálni a gyomrot.

 

Erősítsük meg gyomrunkat kínai gyógyászati és ajurvédikus eszközökkel

Ahogy belépünk szeptemberbe, egy újabb lehetőséget kapunk, hogy felfedezzük és ápoljuk a gyomrunkat, amely nem csupán az emésztés szervünk, hanem álmaink megvalósításában is kulcsszerepet játszik. A Föld elemhez tartozó gyomor hónapja ideális alkalom arra, hogy felfedezzük a kínai gyógyászat és az ajurvéda nyújtotta lehetőségeket az egészségünk megőrzésére és erősítésére.

A gyomor hónapja alatt fontos, hogy figyeljünk azokra a módszerekre, amelyek segíthetik a gyomrunk egészségének fenntartását. Az ajurvédikus és kínai gyógymódok középpontjában áll az, hogy támogassuk a testünket a természetes egyensúly fenntartásában. Az egészséges emésztés nem csak fizikai, hanem érzelmi jólétünkre is hatással van.

Amikor szeptember beköszönt, ez az időszak arra emlékeztet minket, hogy mennyire fontos a gyomrunk egészsége, nem csupán a fizikai jólét szempontjából, hanem a spirituális és lelki fejlődésünkre is kihat. Az én nézőpontom szerint a gyomorunk szerepet játszik álmaink megvalósításában, így érdemes tudatosan foglalkozni vele.

Fűszerek – Az első lépés az erősítéshez

Nem titok, hogy a fűszerek fantasztikus allyai a gyomrunknak. Az ajurvédában és a kínai gyógyászatban gyakran használják őket az emésztési problémák enyhítésére és a gyomor védelmére. Ilyen például a gyömbér, amely aktiválja a gyomorsav termelését, elősegíti a bélmozgást és csökkenti a puffadást. A kurkuma gyulladáscsökkentő hatásairól ismert, és a gyomor védelmét szolgálja, míg a kömény, a koriander és a borsmenta hozzájárul az emésztés javításához.

Jóga és mudra – A gyakorlat ereje

A fizikai aktivitás szintén kulcsszerepet játszik a gyomor egészségének megőrzésében. A jóga ideális módja annak, hogy kiegyensúlyozzuk a testünket és ápoljuk a gyomrunkat. Az olyan ászanák, mint a bármelyik csavaró póz vagy a dinamikus mardzsari, kifejezetten jótékony hatással vannak a gyomorra. A megfelelő légzés pedig segít csökkenteni a stresszt, amely szintén kihat a gyomor működésére.

Egy másik nagy segítséget nyújt a mudrák, amelyek különböző kéztartások, amiket az energiák harmonizálására használják. Az Surya Mudra különösen ajánlott a gyomor egészségének javítására és az emésztés serkentésére.

Egy harmadik nagyszerű módszer a meditáció, amely segít a gyomor energetikai középpontjának, a 3. csakrának, a Szolár Plexusnak a megerősítésében. Miközben meditálunk, érdemes a gyomorra összpontosítani, és megfogalmazni magunkban azokat az álmokat, amelyeket szeretnénk megvalósítani. A gyomor nemcsak a fizikai táplálékot emészti meg, hanem az életünkből származó szükségleteinket is, melyek által valóra válhatnak álmainkat is.

 

DoTerra Zengest illóolaj

A természetes egészség és a gyomor erősítése szempontjából nem hagyhatom figyelmen kívül a DoTerra Zengest illóolajat sem. Ez az illóolaj keverék tökéletes társ lehet számunkra, hiszen segít a gyomor kellemetlen érzéseinek enyhítésében, és javítja az emésztést

A nyugalom és a tudatosság szerepe

Szeptember nem csupán a gyomor erősítéséről szól, hanem a nyugalom megteremtéséről is. A stressz kezelése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyomrunk megfelelően működjön. Szánjunk időt a meditációra, amely segít a belső béke megteremtésében, és támogassa a gyomor egészségét. A pozitív gondolkodás, a tudatos táplálkozás és a relaxáció hozzájárulnak álmaink megvalósításához is.

Ha ezeket a módszereket alkalmazzuk, nemcsak a gyomrunkat erősítjük meg, hanem egy integráltabb képet kapunk az egészségünkről is. Tehát fogadjuk el szeptembert mint az új kezdetet, és támogassuk gyomrunkat a kínai gyógyászat és ajurvéda csodálatos eszközeivel!
Gyomrunk megérdemli, hogy erős és egészséges legyen, hogy támogasson minket a mindennapokban és álmaink valóra váltásában. Bátorítalak titeket, hogy merüljetek el ezekben a természetes módszerekben, és tapasztaljátok meg a gyomor hónapja által kínált előnyöket.

Szeretettel
Sztrapek Mónika

Hamarosan jövök a következő cikkel!   Iratkozz fel a hírlevélre!   Így mindig időben értesülsz az aktuális egészségügyi teendőkről.

Szeretnéd shiatsuval megtámogatni a méregtelenítésedet, vagy kineziológiával az érzelmi tisztulásodat? Ha a jógát választod egyéni kezelésben, jó ötlet a gondolatok lecsendesítésére és a fizikai állóképességed javítására.
Nyomj a bejelentkezek gombra!

Bejelentkezés után rögtön fogsz kapni egy emailt a foglalt időpontodról és arról, hogyan készülj a kezelésre.