Csoki mázzal
Borbás Marcsi receptje kicsit másként

Mezeskalacs

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 teás kanál mézeskalács fűszerkeverék és pici fahéj, mert nagyon finom és egészséges
  • 0,2 l tej

Elkészítés:
A 2 egész tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is jól kikeverjük. Én robotgéppel kevertem végig a sütit.
Hozzá adom a 2-3 kanál mézet.
A száraz összetevőket alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez.

Amikor már jól keverhető masszát kapunk, akkor csorgatjuk hozzá a tejet apránként. A végére egy lágy, önthető masszát fogunk kapni.

Egy közepes méretű, kivajazott és lisztezett tepsiben 180 fokon 25 percig sütjük. Én sütő papírt használtam, nagyon bevált, mert kevesebb a mosogatás utána.

A tetejét csokis mázzal díszítjük, ízlés szerint. Én legutóbb 55 %-os belga csokoládét kevertem 99 %-os csokival, vagy adhatsz hozzá holland kakaó port, hogy pikánsabb legyen.
Vízgőz fölött felolvasztottam és a kihűtött puszedlira ráöntöttem. Szépen elterítettem rajta. Alíg bírtam kivárni, hogy megdermedjen rajta.
Ha kihűlt lehet kockára, vagy egyéb formára vágni.

Jó étvágyat!
Móni

 

Tanfolyamaimra hívlak szeretettel >>

Szeretettel
Sztrapek Mónika