Nirmala narancsos sütőtök krémlevese

Hozzávalók:

Sütőtök
Mandulatej
Narancs
Só, bors, gyömbér por
Szükség szerint méz

Elkészítés:

Válassz érett, édes sütőtököt.
Béleld ki a tepsit sütőpapírral.
Mosd meg a sütőtököt, vágd ketté, majd akkora darabokra, hogy elférjen a tepsiben. 180 fokon pirulásig süsd. Ha úgy érzékeled, hogy nem elég édes a sütőtök, csorgass rá egy kis mézet.
Sütés után, kapard a belsejét egy lábosba, öntsd fel vízzel, de ne lepje el. Fűszerezd sóval, borssal és gyömbér porral ízlés szerint.

Öntsd hozzá a hütő hatású kókusz tej helyet, mandulat tejet, és turmixold le botturmixxal. Ha úgy látod túl sűrű, önts még hozzá mandula tejet és folyamatos kevergetés mellett forrald át még egyszer.

Merd ki egy tányérba és kockázd bele a narancs gerezdeket.

A fekete bors és a gyömbér melegítő fűszerek, amik hideg időben segítenek a testnek. Helyre rakják az emésztés tüzét!
A csípős paprikával ellentétben viszont nem okoznak gyulladást, vagy fokozzák a gyulladást!
A sós, fűszeres, csípős, édes, és fanyar-édes íz együttes fogyasztása harmonizálja a testben az elemeket, meridiánokat, szerveket.

Jó étvágyat!

Ha többet szeretnél olvasni az éves méregteleítésről és az egészség fenntartásáról, és egészséges receptekről, iratkozz fel hírlevelemre! Itt.

Szeretettel
Sztrapek Mónika

Ha szeretnéd szeretnéd harmóniába hozni a meridiánjaidat és a hozzá tartozó szerveidet, jelentkezz be shiatsu gyógyászatra.
Ha úgy érzed szükséged van személyre szabott meditációs és légző gyakorlatokra, válaszd a magán jógát!

Bejelentkezés után pár perccel fogsz kapni egy visszaigazolást e-mailben, amiben minden fontos információt megtalálsz az általad választott egyéni terápiáról.